Ανισόρροποι που με διαβάζουν

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ο Δεκάλογος της Ηδονής και της Απόλαυσης Μέρος Πρώτο

Καθημερινά κάνουμε μυριάδες πράξεις, άλλες εκούσιες, άλλες μηχανικά και άλλες τις δίνουμε μια ώθηση. Ο απώτερος σκοπός όλως αυτών είναι ένας και μοναδικός: Η απόλαυση και η ηδονή της στιγμής!

Ας δούμε έναν Δεκάλογο από αυτές!!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σειρά κατάταξης έχει επιλεχθεί αλφαβητικά, νοιώστε ελεύθεροι να επιβάλλετε τη δική σας ιεραρχία! Επίσης, ο δεκάλογος θα δημοσιευτεί σε τρία μέρη γιατί έτσι με αρέσει.

 1. ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ
Δεν έχει σημασία το που και πως!!
Έχεις πιει 30 μπύρες, 8 λίτρα νερό, 23 ποτά και ξαφνικά Ω ΘΕΟΙ! το ντεπόζιτο από κάτω θέλει να αδειάσει όλες τις άχρηστες τοξικές ουσίες που πέρασε και κατακράτησε το φίλτρο του (τα νεφρά). Άμεσος συναγερμός και γρήγορη μετατόπιση - όχι αναγκαστικά σε ευθεία - του σφουγγαριού που λέγεται κορμί και κατανάλωσε αυτές τις ποσότητες υγρών με πάγο και όχι μόνο. Μαγικός προορισμός: ένα δωμάτιο με μια ταμπέλα απ' έξω WC, η ένα οικιακό δωμάτιο με την πανέμορφη καθάρια πορσελάνινη λίμνη, τη λεκάνη! Μπαίνεις αποφασιστικά, κατεβάζεις φερμουάρ (ή ότι άλλο φοράς, ανάλογα και με το τι είσαι, αγοράκι η κοριτσάκι), σημαδεύεις (τα αγοράκια), κάθεσαι (τα κοριτσάκια) και εξαπολύεις τους καταρράκτες της Εδέσσης καθώς σκέφτεσαι κρυστάλλινους χείμαρρους, πουλάκια να κελαηδάνε το "Ωσαννά" και ουράνια τόξα που ξεκινάνε από την ουρήθρα σου και καταλήγουν με έναν ευχάριστο πλαταγισμό στα απύθμενα βάθη της λευκής κυρίας όπου καταθέτεις τα εσώψυχα σου! Απολαυστικά ηδονική στιγμή!! Ω Δία μεγαλοδύναμε και κεραυνοκρούστη, Ω Απόλλωνα μουσικέ, Ω Αφροδίτη θεά του έρωτα, μόλις είχες έναν ψυχικό οργασμό καθώς αδειάζεις! Νοιώθεις μια ψυχική ανάταση, σαν να φυτρώνουν φτερά στην πλάτη σου και να γίνεσαι ελαφρύς, να πετάς πάνω από το πάτωμα! Επιστρέφεις στην παρέα σου (ή στο δωμάτιο που ήσουν πριν) με ένα διαρκές χαμόγελο ικανοποίησης. Ναι αγαπητέ συναγωνιστή, ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕΣ!!

2. ΚΛΑΣΙΜΟ
Ελάτε κορίτσια, παραδεχτείτε το! Το κάνετε κι εσείς! Και το απολαμβάνετε! Είμαι σίγουρος! Και σίγουρα μια φορά στη ζωή σας έχετε στήσει διαγωνισμό με τις φίλες σας! Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας! Απλά δε μας το λέτε!

Όχι πια απόκληρος!!!
Φασολάδες, μπρόκολα και λοιπά σκευάσματα της Μητέρας Γης μπορούν να προκαλέσουν μια εσωτερική σύρραξη του εντέρου. Και αυτό απεγνωσμένα θα προσπαθήσει να βροντοφωνάξει "Ακούστε με! Υπάρχω και εγώ!" Και το μικρόφωνο γι΄αυτό είναι η στρογγυλή σουφρωμένη (εξ ου και το "σούφρα") πωπο-οπή σας! Κωλοτρυπίδα για τους αγράμματους. Μετά λοιπόν την εσωτερική διαμάχη ανάμεσα στο συκώτι, το πάγκρεας, το στομάχι και το έντερο, ο σχολιαστής θέλει να πει, να ανακοινώσει τα καλά νέα σε όλον τον κόσμο για να χαρεί. "Ναι, τελικά συνεχίζει αυτός ο οργανισμός να ξεπερνάει τα προβλήματα διαφθοράς που έχει και να είναι υγιής και ακμαίος!" (επιστήμονες λένε πως το να κλάνεις είναι υγεία, απόδειξη της σωστής λειτουργίας του εντέρου). Αλλά ο καημένος από τη χαρά του ξεχνάει τα λόγια του. Και βγαίνει στο μικρόφωνο και το μόνο που μπορεί να πει είναι "ΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΤΣΣΣΣΣ"!! Καμιά φορά τον πιάνουν τα κλάματα, είναι κλάματα χαράς. και ακούγεται ένα μακρόσυρτο "ΠΡΡΡΡΡΡΡΛΛΛΡΛΡΛΡΛΛΡΛΡΛΤΣΣΣΣ". Άλλες φορές είναι τόσο κουρασμένος από την τρεχάλα και όταν φτάσει στον προορισμό του είναι εξουθενωμένος, κ ακούγεται το χαρακτηριστικό φουιτ: "ΦΦΦΦΦΦΦΦΦΣΣΣΣσσσσςςςςς....". και μερικές φορές από τα γέλια ευτυχίας που τον πιάνουν δεν μπορεί να κάνει την ανακοίνωση μονομιάς. Όχι, τη σπάει σε πολλές μικρές: "ΠΡΤΣ..ΠΡΠΡΠΡΟΥΤΣ...ΠΡΑΑΑΦΦ...ΠΡΡΡΡΡΡΡΡ...". Και σαν τελευταία ανακοίνωση, η πιο χαρούμενη και αγγελική, η πιο ανάλαφρη και παραδεισένια... "ΠΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΤΣΣ!!". Αυτό το υψίφωνο δείγμα μουσικής του οργανισμού, κάτι σαν μπαλόνι που ξεφουσκώνει. Τώρα ξέρουμε το δράμα του περιγραφέα, έχει φάει στη μάπα τον εσωτερικό πόλεμο, και είναι ο πρώτος ανταποκριτής που θα πει στους πάντες τα ευχάριστα νέα, κάτι σαν τον Αρχέλαο το Λαχανιασμένο Λάχανο από τη Φρουτοπία (R.I.P. Αρχέλαε...). Οπότε το μόνο που θέλει από εμάς είναι ένα σπρώξιμο, μια βοήθεια για να φτάσει γρηγορότερα στον προορισμό του, να μοιραστεί μαζί μας ταχύτερα την ευδαιμονία που κυριαρχεί στα σωθικά μας. Γι΄ αυτό την επόμενη φορά που θα νοιώσετε τον ρεπόρτερ από την Κόλαση, μη φοβηθείτε, βοηθήστε τον με όλο σας το είναι για να φωνάξει με υπερηφάνεια (και χωρίς προκατάληψη) "ΝΑΙ! ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΟΛΟΙ" κι ας ακουστεί στα αφτιά του απλού αδαή κοσμάκη σαν κάποια άναρθρη κραυγή που υποβιβάζει την ανθρωπότητα. Εσείς ξέρετε και νοιώθετε μοναδικοί μέσα στη γνώση σας. Εμπρός λοιπόν, ΚΛΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ! Ο περίγυρος οφείλει να ξέρει τα υγιή άτομα που τον περιβάλλουν!! Και με αυτή την ικανοποίηση έρχεται και η ηδονή, η εξύψωση, Η ΚΑΘΑΡΣΗ!

3. ΞΥΣΙΜΟ
Ενοχλήσεις δερματικές, κεφαλικές, πατουσικές, και η καλύτερη απ' όλες: ενδορινικές. Εργαλεία: Νύχια, δάχτυλα (χεριού-ποδιού), εξωγενείς παράγοντες όπως γωνίες, πόρτες, δέντρα, αμάξια, διαστημόπλοια, περιοδικά, στυλό, μολύβια...
Μικρή η ενόχληση, αλλά μεγάλη η ικανοποίηση που μπορεί να προσφέρει. Αναγκαία η ενόχληση (δοκιμάστε να ξυθείτε χωρίς φαγούρα, δεν είναι το ίδιο, σαν να τρως μακαρονάδα χωρίς κέτσαπ, κιμά και...μακαρόνια). Και στο τέλος ένα αίσθημα ηρεμίας, γαλήνης και ανακούφισης. Η ενοχλημένη περιοχή αναπαύεται σε ευτυχία, σαν τη μάνα που μόλις τελείωσε τον τοκετό!
Αλλά η μοναδική ενασχόληση που προσφέρει και τρόπαιο, είναι η ανασκαφή της ρινικής κοιλότητας. Πανάρχαια μέθοδος καθαρισμού, ο μεγαλοπρεπέστατος δείκτης, που μπορεί να εντοπίζει αντικείμενα με τρομερή ευκολία ("Νάτο! Το βρήκα!" θα φωνάξει πανευτυχής ο χειριστής του δαχτύλου!). Εκπαιδευμένος για δύσκολες δουλειές, με ελάχιστο ή μηδαμινό φωτισμό, μπορεί να φέρει εις πέρας την κάθε αποστολή αυτοκτονίας που του αναθέτουν, και μάλιστα αλώβητος, με το ατυχές θύμα στην αγκαλιά του. Πάντα ετοιμοπόλεμος και αγέρωχος, ο δείκτης με την αυξημένη αίσθηση αφής που τον διακατέχει μεταδίδει στον κεντρικό υπολογιστή (εγκέφαλο) τα συναισθήματα ικανοποίησης και ευδαιμονίας μετά από κάθε πετυχημένη του αποστολή. Ρίχνεται στο έργο του με ζήλο (και ατάκες του στυλ "πω ρε μαλάκα... εσύ δεν σκαλίζεις τη μύτη σου, ξύνεις το μάτι σου έτσι!!") και αυταπάρνηση, προσφέροντας και στο ρινικό σπήλαιο μια καθαριότητα που μόνο με τους στάβλους του Αυγεία (μετά τον καθαρισμό τους από τον Ηρακλή) θα μπορούσε να συγκριθεί. Και εδώ είναι η αίσθηση της απόλαυσης και ηδονής, ομαδική δουλειά (εγκέφαλος-δείκτης) ικανοποίηση και άμεση ανταμοιβή, αναγνώριση ("κοίτα μαλάκα τι έβγαλα απ' τη μύτη μου!!") και πάνω απ' όλα, αίσθηση υπεροχής και καθαριότητας! Το χαμόγελο της επιτυχίας χτυπάει ξανά την πόρτα μας, δυνατά και καθαρά! Δείξτε το σε όλους!!

4. ΡΕΨΙΜΟ
Το κάνω κι εγώ, το κάνεις κι εσύ!
Μήνυμα προς αποκρυπτογράφηση, το ρέψιμο αποτελεί μια δημιουργική εμπειρία-ασχολία για τους γνώστες του είδους. Έχει εμπνεύσει γενιές και γενιές να ανακαλύψουν τις δυνατότητες του αέρα, που παγιδευμένος στα λαγόνια μας χρειάζεται μια μικρή ψυχολογική υποβοήθηση για να εξωτερικευθεί με το μεγαλοπρεπές βρυχηθμό του περήφανου λιονταριού, μια αντιγραφή της φύσης στον ανθρώπινο οργανισμό. Το μήνυμα είναι ένα και μοναδικό, και συνήθως στέλνεται μετά από κοιλιακή εύφρανση και ευχαρίστηση. Σημαίνει "Πέρασα τέλεια, και αντιμετώπισα το φούσκωμα που με προκάλεσε η κατανάλωση τροφής με επιτυχία"! Με άλλα λόγια... "ΓΚΡΡΡΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚ!!!!". Εξέρχεται προς τα άνωθεν και συνήθως μεταφέρει και μια ελαφριά μυρωδιά του τσιμπουσίου ικανοποίησης που προκάλεσε αυτή την κραυγή ανάτασης της ψυχής. Μερικές φορές ξεκινάει το ταξίδι από τα έγκατα της αβυσσαλέας στομαχικής σακούλας οπότε και είναι πιο γεμάτο, υπόκωφο, υπερήφανο και βροντερό. Μπορεί να συγκριθεί με τη μαζική ευλογημένη επίθεση του θεού Άρη. Ω Άρη υπέρτατε, μαχητικέ και αδιαφιλονίκητε πολέμαρχε της ζωής μας, ευλόγησες με την κλαγγή των όπλων σου τα εντόσθια μας, και ως ένδειξη τιμής και σεβασμού σου προσφέρουμε τον ηρωικό βρυχηθμό του πολεμιστή, την ιαχή ευτυχίας και τις κωδωνοκρουσίες της εσώτερης ικανοποίησης! Και μετά τη θυσία στον Ρέψιο Άρη, μας προσφέρεις απλόχερα τη μοναδική στιγμή ηδονής και ξεφουσκώματος, της απόλαυσης και γαλήνης! Ναι, έφαγα καλά!! Χωρίς ρέψιμο, απλά κόρεσα την πείνα μου!

Σύντομα ακολουθεί το δεύτερο μέρος!

Συντονιστείτε μη σας πάρει ο διάολος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου