Ανισόρροποι που με διαβάζουν

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ο Δεκάλογος της Ηδονής και της Απόλαυσης Μέρος Τρίτο



Ναι, πέρασε καιρός, αλλά το τρίτο και τελευταίο κομμάτι του Δεκάλογου της Ηδονής και της Απόλαυσης έφτασε, και είναι έτοιμο να σας αποκαλύψει τα μυστικά της εσωτερικής γαλήνης, να  σας ολοκληρώσει και μετά σας στοργικός γονιός να σας βάλει στο κρεβατάκι σας! Και να είστε σίγουροι ότι θα είστε ανώτεροι άνθρωποι μετά από αυτό!! Η ολοκλήρωση είναι κοντά φίλοι μου!!





8. ΥΠΝΟΣ
Μπορεί κανείς να πει ότι τα πάντα κάνουν κύκλους. Το σημείο μηδέν λοιπόν στη σωματική συμπεριφορά είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό. Και μετά από μια κουραστική ή και ξεκούραστη μέρα, το σώμα σας επικοινωνεί μαζί σας με τον δικό του κώδικα. Ανοίγει διάπλατα το στόμα, προσπαθεί να φωνάξει, αλλά πολλές φορές ακόμα και μια βουβή κραυγή είναι αρκετή...

ΑΑΑαααα....
(Βουβό είπαμε!!)
ΑαΑΑΑΑΑΑΑΑαααΑΑΑααα.....(Βουβό)

Χασμουρήθηκες και τεντώθηκες προετοιμάζοντας το κορμί σου να αναληφθεί από τον καναπέοντα, την καρέκλα, την πολυθρόνα, να πάει σαν ανάλαφρο πουλάκι στο μπάνιο να πλυθεί (ΠΛΥΘΕΙΤΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ!!!!) και ύστερα ικανοποιημένο από τη διαδικασία προετοιμασίας να ξαπλώσει στα συννεφένια σεντόνια του στρώματος, να ακουμπήσει και να εναποθέσει την εν-κεφαλική ασφάλεια στα άδυτα του μαξιλαριού, ναι κλείσει στοργικά τα μάτια ώστε να δώσει χώρο στην οθόνη του κινηματογράφου του ύπνου και να ξεκινήσουν τα "προσεχώς" μηνύματα του εσώτερου εαυτού σου. Ναι λοιπόν, μηχανικά πλέον, είσαι έτοιμος για το μοναδικό ραντεβού που θα πρέπει να μοχθήσεις για να φας χυλόπιτα: αυτό που κάθε άνθρωπος ποθεί, που, αν και είναι αποκλειστικά με αρσενικό - είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα - ο Μορφέας θα σε πάρει στα στοργικά του χέρια, θα σε νταχτιρντίσει, θα σε δώσει ένα απαλό φιλάκι στο κούτελο και θα σε τραγουδήσει ρυθμούς της ψυχής του. Και όταν πια η ψυχή σου θα βρίσκεται σε κατάσταση νιρβάνας και αγαλλίασης, τότε θα κλείσει και αυτή τα μάτια της και θα ταξιδέψει σε σκέψεις και φαντασίες που μόνο ο εαυτός που δεν αφήνεις τη μέρα ελεύθερο μπορεί να σε μάθει.

Λοιπόν, τώρα ξέρετε και καταλαβαίνετε την ιερότητα του ύπνου. Γι' αυτό όταν ξαναδείτε κάποιον να κοιμάται πείτε απλά ένα "Ώχου τοοο..." και βγάλτε το σκασμό!!! Πάω για ύπνο τώρα!

9. ΦΑΙ
Ένα τραπέζι. Δέκα πιάτα. Τρία εργαλεία. Ένας και μοναδικός νικητής. Ποιος θα επικρατήσει από αυτή την ομηρική μάχη;;

Φαί...φαί..ΦΑΊ!!!
Έρχεται η στιγμή και η ώρα που το σώμα σου απαιτεί να γεμίσει τα ντεπόζιτα του με ενέργεια, λίγη ή πολλή, ανάλογα με τις συνήθειες του...εγκεφάλου σου! Τότε είναι που αρχίζει να βρυχάται από τα στομαχικά έγκατα, να συσπάται και να σε ενοχλεί σε τέτοιο σημείο που δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο από το να του δώσεις την πρέπουσα σημασία και να ρωτήσεις το εγώ σου "μαλάκα πεινάω..τί τρώμε τώρα;;"

Το σωστό φαί έιχει τη διαδικασία του βέβαια. Επειδή όμως υπάρχουν πολλές μεθοδολογίες θα αναφέρω τις δύο βασικότερες μόνο. Η πρώτη είναι αυτή της συγκατοίκησης και είναι η πιο εύκολη. Εκφράζεται με τη βοήθεια των φωνητικών χορδών και εξέρχεται δια στόματος με τη μορφή ερώτησης:

"ΜΑΜΑ/ΓΥΝΑΙΚΑ/ΜΗΤΣΟ ΤΙ ΦΑΙ ΕΧΟΥΜΕ;;;;"

Μετά την απάντηση έρχεται η επεξεργασία και η προετοιμασία, αυτή του πλυσίματος των χεριών (οπως προείπα ΠΛΥΘΕΙΤΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ!!!!) και ύστερα η κατάκτηση των στρατηγικών σημείων στο τραπέζι για την ικανοποίηση του στομάχου.

Η δεύτερη μέθοδος έχει και περισσότερη αγωνία. Πρώτο βήμα είναι να σηκώσεις τον κώλο σου από όπου βρίσκεται με περισσή βαρεμάρα και να πας στο μοναδικό σημείο του σπιτιού που μπορεί να σε βοηθήσει στη δύσκολη τούτη ώρα. Όχι, όχι στην κουζίνα αλλά κάπου ακόμα πιο ειδικά, στο κοιλιοπλάνο και γοητευτικό ΨΥΓΕΙΟ! (ΩΩωωωω....) Το ανοίγεις με προσμονή και όνειρα, αλλά τις περισσότερες φορές εκεί μέσα σε περιμένει μια ογκώδης απογοήτευση που συνοδεύεται από μια αντίστοιχη γκριμάτσα. Το κλείνεις αλλά το στομάχι σου συνεχίζει τις ανεκδιήγητες κραυγές πείνας οπότε το ανοίγεις ξανά ψάχνοντας σαν ρακοσυλλέκτης κάτι για να κορέσεις το όργανο του σώματος σου που κάνει την ανταρσία, ή με την ελπίδα ότι ως δια μαγείας άνοιξες το ψυγείο της νοικοκυράς γειτόνισσας που πάντα είναι γεμάτο με κάθε λογής λιχουδιές και καλούδια. Αλλά τζίφος... (μα καλά, πόσο ηλίθιος είσαι ώστε να πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό;;;;;;)
Δυνατότητες κινητού

Εντέλει, αποφασίζεις μερικές φορές να χρησιμοποιήσεις τη μαγική συσκευή που χρησιμοποιείς για να παίξεις, να μπεις στο internet και να κοινωνικοποιηθείς (τις περισσότερες φορές ενώ βρίσκεσαι στην πορσελάνινη λίμνη). Είναι οι στιγμές που θυμάσαι ότι το κινητό σου είναι και ΤΗΛΕΦΩΝΟ (ουάου... τι κάνει η τεχνολογία σήμερα,ε;; Μπορείς ΚΑΙ  να πάρεις τηλέφωνο από το κινητό σου!!) και να παραγγείλεις ΦΑΓΗΤΟ (Ω θεοί!!)

Η φιλοσοφία της κόρεσης της πείνας δεν είναι παράξενη, αρκεί να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία.Ανάλογα την σοφή επιλογή σου (ή της μάνας, σου, της γυναίκας σου - με τον Μήτσο θα παραγγείλετε) πρέπει να είσαι εξοπλισμένος με τρίαινα (πιρούνι), μαχαίρι (μίνι κατάνα - χατζάρα - σπάθα του Κόναν) ή κουτάλι (χωνί χωρίς τρύπα). Τα ξυλάκια (chopsticks) είναι εκτός κατηγορίας εκτός αν θες ενώ τρως με το σωστό εργαλείο να ξύνεις συγχρόνως και την πλάτη σου.

Και επιτέλους, ο ενοχλητικός κάτοικος των σωθικών σου, η στομάχα που τόση ώρα σε τσιγκλάει και σε κάνει τον βίο αβίωτο, κουρνιάζει και ηρεμεί, δέχεται με ευχαρίστηση την επιλογή σου (ή της μάνας/γυναίκας σου) κουλουριάχζεται και ευφραίνεται. Σταματάει την ενόχληση και αρχίζει να προκαλεί άλλου είδους συναισθήματα, που μόνο με την ηδονική αυτοολοκλήρωση θα μπορούσαν να συγκριθούν. Αν είχε στόμα θα άκουγες βογγητά και ύστερα θα το έβλεπες να κοιμάται με ένα χαμόγελο ευχαρίστησης...

Καλή χώνεψη λοιπόν!!

10. ΦΤΕΡΝΙΣΜΑ (ή αλλιώς ...STOP! Hammertime!!)
Και εκεί που όλα είναι ωραία και καλά νοιώθεις να ξεχειλίζεις από ενέργεια, να υπερχειλίζει μέσα σου και να ψάχνει απεγνωσμένα την εξωτερίκευση για να ξεθυμάνει. Σε γεμίζει και διογκώνεται, χτίζεται μέσα σου. Μην το παλεύεις, απλά αφέσου και απόλαυσε τη στιγμή, με κάθε εκατοστό του κορμιού σου, με μια κραυγή που μόνο με τις πολεμικές ιαχές του θεού Άρη θα μπορούσαν να συγκριθούν, με μια εσωτερική δύναμη που μεταφράζεται σε μια συμπυκνωμένη έκφραση για το μανιφέστο της μοναδικότητας. Και για να έχει απόλυτη επιτυχία, ένας είναι ο τρόπος να ξεθυμάνει, και μοναδική έξοδος τα ρουθούνια σου. Με το παραμικρό ερέθισμα στη ρινική σου κοιλότητα...

Μην το κρατάς, μην το καταπιέζεις, φώναξε από τα βάθη της ψυχής σου...

Α Ψ Ο Υ Ο Υ Ο Υ ! ! ! 

Γείτσες σου δημιουργέ μου!
Είναι ο τρόπος που έχει ο οργανισμός για να σου πει να πάρεις μια μεγάλη ανάσα και να απολαύσεις τη μεγάλη στιγμή πριν την έκρηξη. Αυτή τη στιγμή που μοιάζει να εκτείνεται ες αεί... που μένει μετέωρη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, που τα πάντα σταματάνε και όλη η ζωτική ενέργεια διοχετεύεται στην ένταση της εξώθησης... Και μετά έρχεται η  νιρβάνα, η αυτοολοκλήρωση, η γαλήνη! Σαν αρχαία τραγωδία, η κάθαρση.

Εκείνη τη μαγική στιγμή δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέρα από τον εσώτερο εαυτό σου και το άπειρο. Μια ατέρμονη μοναδικότητα που σου δίνει τη δυνατότητα να κοιτάξεις κατάματα τη δημιουργία, γιατί τί παραπάνω ήταν το Big Bang από ένα κοσμικό φτέρνισμα;;


Και εδώ αγαπητοί αναγνώστες τελειώνει η μεγαλύτερη τριλογία των τελευταίων ετών( μεγαλύτερη ακόμα και από αυτή του Άρχοντα των δαχτυλιδιών - Τόλκιν και μαλακίες! Πφ!)


Είμαι σίγουρος πως από δω και μπρος θα μπορείτε να αναγνωρίζετε τον μόχθο και τη δυσκολία που δίνει η Ζώη μας, και να εκτιμάτε τις μικρές στιγμές ηδονής που αποτελούν την καθημερινότητα μας, την ύπαρξη μας, την ουσία της ύπαρξης μας και τον πρωταρχικό σκοπό των όλων. Όχι, η ηδονή δε βρίσκεται μόνο στο σεξ, αλλά σε κάθε πράξη που βιώνουμε με όλο μας το είναι, σε κάθε μικρό ή μεγάλο που μας προφέρει την ικανοποίηση του εσώτερου εαυτού μας, που τη νοιώθουμε με κάθε εκατομμυριοστό του κορμιού μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου